EXCALIBUR

Odrůda marihuany Excalibur vznikla s cílem nabídnout velmi produktivní odrůdu s intenzivním a exotickým aroma.

Kup si Excalibur

K získání odrůdy ExcaliburEva Seeds zkřížila legendární odrůdy Diesel a Amnesia, vytvořila tak silný a velmi produktivní hybrid. K dispozici ve formátu feminizovaných semen.

Excalibur od Eva Seeds
Excalibur od Eva Seeds

Výsledkem je rostlina s rychlým, silným a rozvětveným růstem, která vytváří velký středový stonek obklopený silnými větvemi. Má pevnou a robustní strukturu, spíše vyšší než širokou. Velmi dobře reaguje na prořezávání typu FIM nebo apikální, lze ji pěstovat metodou SOG (moře zeleně) a SCroG.

Během doby květu vytváří vysokou produkci velmi kompaktních palic intenzivním citrusovým aroma a ovocnými tóny. Má tendenci tvořit velkou středovou palici kterou obklopují silné větve plné pupenů.

Excalibur od Eva Seeds trichomy
Excalibur od Eva Seeds trichomy

Má silnou chuť po citrusech typu mandarinka s nakyslou příchutí citrónu a sladkým tónem. Její účinek je velmi silný, stimulační a rozveselující na začátku, po určité chvíli se stává spíše relaxačním a příjemným. Dokonale se hodí pro setkání s přáteli nebo pro odreagování po náročném dni. Používá se k lékařským účelům na zlepšení nálady a stimulaci chuti k jídlu.

Snadno se přizpůsobí jakémukoli typu pěstování (indoor, outdoor, skleník) a prostředkům (země, kokos, hydro atd.), s vysokými nutričními nároky, a to jak pro růst, tak pro květ.

Pěstování odrůdy Excalibur indoor:

Excalibur lze sklízet po 60-65 dnech květu, pokud rostliny dosáhly dostatečného růstu.

Doporučujeme nechat vyrůst do výšky 30-50 cm a poté změnit fotoperiodu, a tak zahájit dobu květu (12 h světla a 12 h tmy). Na konci doby květu by rostliny měly mít výšku 80-100 cm.

Excalibur od Eva Seeds indoor
Excalibur od Eva Seeds indoor

Začínáte-li výsevem semen, doporučujeme vysít 9 kusů na metr čtvereční, pokud používáte konečné květníky o velikosti 7 l a přibl. 6 rostlin na metr čtvereční, pokud používáte květníky o velikosti 11 l.

Produkce přibližně 360-630 gramů na metr čtvereční, v závislosti na prostředcích a podmínkách pěstování.

Pěstování odrůdy Excalibur outdoor:

V outdorovém pěstování vytváří Excalibur mohutné a velmi vysoké rostliny.

Dosahuje výšky 1,8-3 metrů na konci cyklu, s produkcí 500 gramů – 1 kg na rostlinu, v závislosti na prostředcích a velikosti pěstovací nádoby.

Severní polokoule:

Vhodná doba pro výsev březen–červen pro sklizeň mezi 1–15 říjnem.

Jižní polokoule:

Vhodná doba pro výsev září–prosinec pro sklizeň mezi 1–15 dubnem.

Excalibur od Eva Seeds outdoor
Excalibur od Eva Seeds outdoor

*Pěstování je možné i mimo sezónu za předpokladu, že to podmínky prostředí umožňují, přitom je třeba vždy mít na paměti dostupné množství hodin s denním světlem, protože se jedná o feminizovanou odrůdu závislou na světle.

TECHNICKÁ KARTA EXCALIBUR:

OBSAH THC: velmi vysoký (15-19 %) CBD: nízký

70 % KONOPÍ SETÉ 30 % KONOPÍ INDICKÉ

OCENĚNÍ:

  • 3. Cena – Canarias Summer Cup 2012 – kategorie Hash
  • 3. Cena – Spannabis Cannabis Champions Cup 2015 – kategorie indoor Bio
Excalibur od Eva Seeds
Excalibur od Eva Seeds