Eva Seeds en Rototom SunSplash

eva-seeds-en-rototom

Eva Seeds se ve dnech 18. až 27. srpna zúčastnila festivalu reggae hudby, který se poslední 2 roky koná ve španělském Benicassimu. Rototom Sunsplash má za sebou již 18 ročníků, které se dříve konaly v Itálii. Festival byl velkou nepřetržitou party a asi nejvíce zaujala všudypřítomná dobrá nálada a přátelská atmosféra. Dílny, workshopy, projevy (vynikající Leo Bassi), stánky s občerstvením všeho druhu a spousta různých koncertů – to vše nabídl Rototom svým více než 230 000 návštěvníků, což bylo asi o 80 000 více než minulý rok. Vypadá to, že obliba reggae stále stoupá, zejména mezi mladšími lidmi, kteří letos zaplnili značnou část prostoru festivalu.

Jelikož reggae a konopí vychází ze společných kořenů, rozhodli jsme se, že tam musíme být. Takže jsme tam byli a pohovořili jsme se spoustou lidí, kteří přišli k našemu stanu, kde jsme měli základnu, a zajímali se o naše nové odrůdy a o naše semínka. Bylo opravdovým potěšením mluvit s tolika lidmi, tak různorodými a z tolika zemí: Italové, Francouzi, Češi, Američané, samozřejmě Španělé, zkrátka spousta různých lidí, které spojila společná záliba. Opravdu to byla radost, ačkoli vás mohu ujistit, že pracovat 10 dní v kuse ve stanu umístěném na otevřeném slunci může být skutečně velmi vyčerpávající. Noví pracovníci Eva Seeds vše bezvadně zvládali a dřeli jako koně i navzdory vysokým teplotám na pracovišti. Sláva jim!

Měli jsme to potěšení zhlédnout koncerty umělců jako Jimi Cliff, Ojos de Brujo, Capleton, Ziggy Marley…Samozřejmě jsme nemohli vidět všechny, ale něco přeci, a byla to skutečně jízda. Takže jestli máte rádi reggae a pohodičku, určitě si příští rok tento festival nenechte ujít. Zde si můžete prohlédnou fotky a videa z tohoto fantastického festivalu.